tiistai 2. elokuuta 2011

Pöytä työhuoneeseen

Toinen synttärilahjaksi saamistani ompelukoneenraadoista pääsi tänään käsittelyyn. Irrottelin koneen, hihnan ja ompelupöydän tason pois. Puhdistin rungon pahimmista pölyistä ja etsin varastosta liimapuulevyä uudeksi, isommaksi pöytätasoksi. Jonkinmoisia tukipuita on alapuolelle laitettava poikittain. Sitten arvelin hioa kulmat ja maalata puulevyn samalla kuultovalkealla, jolla olen maalannut työhuoneen muut pöydät ja hyllyt. Ensimmäiseksi olisi kuitenkin liimattava kapeat liimapuulevyt suuremmaksi tasoksi, sekään ei ole liian helppoa, kun miulla on vain pieniä puristimia... :)
Rungon maalaaminen valkeaksi mietityttää vielä. Se kun on aika peruuttamaton toimenpide, ja tuo Singerin runko on niin kaunis tuommoisenaan.
Pöytä on siis tarkoitettu uuteen työhuoneeseen saumurin alle. Niin, ja koska ainakin vanhassa, putkamaisessa työhuoneessa pojilla meinasi tulla aina riitaa saman pöydän ääressä touhutessa, niin useamman pöydän avulla saan kaikille omat "työpisteet" ja innokkaat askartelijat viihtyvät hommissaan pidempään. Eli äiti-ihminen saa ähnätä kauemmin omien käsitöidensä parissa :)

4 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Tuo musta jalka on kyllä kaunis(c: Katot sitten miten istuu uuen työhuoneen sisustukseen - on kuitenkin nopea vetäistä valkoiseksi jos siltä näyttää. Jospa ootat sen liimauksenkin kanssa syksyyn, että ollaan "isojen puristinten äärellä"? taikka sitten ainaat kirvesmiessetiltä- varmasti löytyy apuja (c; Aurinkoista lomaa siule(c;

Yöttö kirjoitti...

Arvaa vaan odotellaanko miun luonteella... ;) kaikki miule heti tässä ja nyt, eli liimaus on jo tehty, puristimien sijaan käytin painoina vanhoja ompelukoneita! Pitäisköhän laittaa niksipirkkaan: "säilö varastot täyteen vanhoja ompelukoneen raatoja, niin voit sitten käyttää niitä näppärästi painoina liimauksissa!"

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tuostapa hyvä kasviprässi-idea.... 14v. neitosen kasvikokoelma vaatii hyvän prässin, ei ihan perinteiset tietosanakirjat taho riittää (tai riittäs varmaan neidolle, mutta äiti vaatii parempaa litistystulosta)!!!!
Minna

Salla kirjoitti...

Hyvä hyvä, ihanalta näyttää! Ootteko muuten menossa puutyökurssille? Päät täynnä suunnitelmia jo? =)