tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kasvatusta, osa kaksi

Työhuoneprojekti etenee: varasto on nyt tyhjä! Puuhyllyt purettu ja seuraavaksi alan irrottelemaan seinäpaneeleita. Pojat auttoivat viikonloppuna lankalaatikoiden kantamisessa ja Lauri kyseli jo viimein, että "Äiti, miks siulla on näin paljon lankoja?" Niinpä... langanostolakko olisi paikallaan.
Yksi varastollinen tavaraa on siis nyt sullottu muihin varastoihin, vaatehuoneeseen ja kaappien ylähyllyille. Inventaariotakin sain tehtyä ja muun muassa pinnasängyn päälle laitettava hoitotaso ja Emman kaupunkirattaat olisivat uutta kotia vailla. Tarvitsetko? Entäs joku tuttu?

Meillä alkaa muuten olla jo sadonkorjuun aika. Herneenversoja olen leikellyt salaatteihin, basilikat ja rucolat ovat taimella. Viikonloppuna löydettiin pihalta tuulen mukanaan tuomia hortensian kukintoja. Etsittiin niistä siemeniä ja laitettiin pieneen pöytäkasvihuoneeseen kasvamaan. Nyt vaan jännätään itävätkö ne yhtä menestyksekkäästi kuin tämän kevään muut siemenet. Kastelijoiden intoa pitää edelleen hiukan hillitä.
Siinä istutuksen yhteydessä meillä oli poikien kanssa mukavia juttutuokioita. Puhuttiin muun muassa siitä, että aurinko ei liiku, vaikka siltä näyttää. Miten maapallo pyörii ja kiertää aurinkoa ja että kuu kiertää maata. Isompi pojista sai ehkä jutuista jotain irti, pienempi keventi opetustuokiota kysymällä lopuksi

"Onko auringolla silmät ja hymysuu?" :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Annulit ovat innoissaan lukeneet juttujasi!!! Leppiskasseja on ilo käyttää ja näyttää! Viherpeukalot ovat olleet ajoissa ja ahkeria, kun noin jo vihertää. Täällä on vasta laitettu herneet likoamaan ja siemenpusseja hankittu (seemenemaailm). Värjäyspatojen kanssa taitavat iloiset myrkynkeittäjät lähestyä mökkiänne kelien lämmettyä, lankavarastot vähentyneet huolestuttavasti...