torstai 1. syyskuuta 2011

Silityspiste

Pienenä tyttönä pellonreunoja myöten seikkaillessa löysin palan kaunista sinisävyistä tapettia. Kotona en ollut tapettia ikinä nähnytkään, eli tuntui että löysin varsinaisen aarteen. Joku oli tehnyt remonttia ja roskakuormasta oli lentänyt tämä palanen tienposkeen. Otin sen mukaan ja mietin, että joskus tekisin siitä tapettiseinän nukkekotiin.
Kului vuosia, vuosikymmeniä.
Puutyökurssilla pari vuotta sitten halusin välillä korjata vanhaa, koska ideoita uusiin puutöihin ei tuntunut enää juolahtelevan mieleen. Iskän traktoritallista nappasin pienen tummanruskean kaapin.


Vanhin iskä veljistä oli sen huolella koulun puutyötunneilla nikkaroinut. Nimennytkin varmuuden vuoksi kolmeen eri kohtaan. Kun sain epämääräisen ruskean maalikerroksen pois, alta paljastui lyijykynällä piirretty risti: tämä oli siis aiemmin lääkekaappi. Aikansa kaappi odotteli työhuoneen nurkassa jatkokäsittelyä. Käyttökohde oli myös vielä epäselvä.

Vuosi sitten keksin, että meillähän pitäisi olla erityinen paikka vaatteiden silitykselle. Siis lähinnä Antille, työpaitojen silitykseen. Minä en ole silityksestä innostunut, paitsi ompeluhommien yhteydessä. Ja yleensä silityslaudalla onkin joku työ kesken ja levällään. Siksi tarvitsemme kaksi silityspistettä: toinen tulevaan työhuoneeseen ja toinen saunan pukuhuoneeseen/kodinhoitotilaan. Aloin pohtimaan, että minkälainen hylly olisi hyvä silitysraudalle, hihalaudalle, suihkupullolle, tärkille ja muille silitysrojuille. Hokasin, että tuo kaappi on kuin tehty niille, kunhan ensin poistin välihyllyn. Maalasin sen valkealla huonekalumaalilla ja tein maalipesun Taika-helmiäislasyyrilla. Ovi kaipasi vielä jotakin piristystä. Kaivelin vanhasta kotivinkistä jemmaamani peuran tai poron kaavan ja muistin, että olin säilönyt aittaan kaunista tapettia, silloin joskus pienenä tyttönä. Sieltähän se tapetti löytyi, ihan niin kuin muistelin. Leikkasin oveen tuon sarvekkaan figuurin ja paperia riitti vielä kaapin takaseinän tapetointiin. Erikeepperilitkua alle ja päälle ja avot.
Kaappia ei siis saatu seinälle kesän 2010 remontissa. Ihan hyvä :) koska nyt se olisi kuitenkin pitänyt siirtää lopulliselle paikalleen tämän uusimman remontin myötä. Innostaakohan tämä uusi, ihana ja toimiva silityspiste tämmöisen ruttunutun nuihin silityshommiin? Toivoa sopii ;)



1 kommentti:

Salla kirjoitti...

WAU! Ihana tarina ja ihana tuotos! =)