perjantai 1. heinäkuuta 2011

Saukkosen tuoresalaatti

Grillieväiden kylykeen sopii tämä salaatti, johon miulla tulee aina oikein himo. Resepti peräisin lapsuudesta, tarjoajansa mukaan nimetty :) Tarvitaan kaalia, porkkanaa, sipulia ja paprikaa suikaleina ja lisäksi valkosipulia.
Kastikkeeseen kolmannes hunajaomenaviinietikkaa, kolmannes öljyä ja kolmannes sokeria. Mausteeksi suolaa tai aromat-maustetta ja mustapippuria.
Kaikki sekoitetaan annetaan marinoitua yön yli. Usein käy kuitenkin niin, että olen pistellyt salaatin jo ennen kuin marinoitumisaika on kulunut umpeen.

3 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Erittäin raikasta ja herkullista! Pitäisikin tehä! Muuten tuossa ohjeessa luki siulla että kolmannes hunajaomenaviinietikkaa, kolmannes öljyä ja kolmannes öljyä.. Oliko ne eri öljyjä vai mitenkä se meni? (c;

Yöttö kirjoitti...

Hyvä, kun vihjasit :) Neljän tunnin unilla mennään, hihityttää jo kovasti. Kolmennes öljyä, kolmannes Öljyä ja kolmannes ÖLJYÄ. Korjattu on ;)

Yöttö kirjoitti...

Ohjeeseen on jäänyt kirjoittamatta, että marinadia voi tehdä siis omien mieltymysten mukaan: enemmän, jos tykkää kosteammasta salaatista tai vähemmän, jos haluaa rapsakampaa salaattia :) Sokeria ei siis todellakaan tule kolmannesta salaatin määrästä, vaan kolmannes itse määrittämästäsi "kastikkeen" määrästä. Ja sokerin voi hyvin korvata stevialla, ja sitä menee paljon vähemmän.