keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Vanhoista ikkunoista tuunattua

Vessaremonttien yhteydessä kiertelin kaikki Joensuun kaluste- ja sisustusliikkeet ja etsin mieleisiä peilejä. Ei löytynyt sopivia. Kaikenmaailman kultakehyksiä ja muovireunuksisia olisi ollut tarjolla, liian suuria tai sitten liian pieniä mutta ei yhtään mieleisiä. Päätin sitten tuunata peilit ukin tekemistä ikkunoista. Toinen ikkunanpoka oli ihanasti harmaantunut, sopi hyvin altaan ja kaappien välitilan tapettiin ihan tuollaisenaan. Pienemmän vessan peilin kehykset maalasin ohennetulla valkoisella maalilla.


Ensimmäiseksi raahasin ikkunat iskän ja äidin luota tänne meille. Pesin ja putsasin ne. Varovasti irrottelin vanhan lasin, toisesta lasi oli rikkoutunut jo säilytyksessä. Tässä vaiheessa maalasin toisen valkoisella. Ostin lasiliikkeestä sopivan kokoiset peilit ja asensin ne listojen avulla paikoilleen. Takapuolelle ruuvasin kaksi silmukkaruuvia, joiden väliin pingotin vahvaa rautalankaa ripustusta varten.
Eipä ukki varmasti aavistanut, että hänen tekemänsä navetan ikkunat palvelisivat myöhemmin peilin kehyksinä :)

1 kommentti:

Maiju kirjoitti...

Ukki (mummon kanssa) ylpeänä kahtoo tuolta pilvenreunalta kun jälkipolvet osaavat arvostaa kädentaitoja ja ovat kiinnostuneet käsillä tekemisestä
<3