tiistai 19. huhtikuuta 2011

Teehetki huhtikuussa

Yritän aika ajoin opetella juomaan teetä, vihreää teetä. Kahvinjuonti on minulla kausittaista. Välillä kahvia kuluu jo heti aamulla pannullinen, välillä tunnen oloni ylivilkkaaksi ilmankin, silloin on parempi pysyä erossa kofeiinista. Energiajuomia en uskalla edes ajatella :) Ylivilkkautta on taas ilmassa, kevätköhän sen tekee?
Sitten on vielä tämä huhtikuun ajan kestävä herkkulakko, joka usuttaa minua juomaan teetä. Kahvikupponen huutaa seurakseen pullaa, kakkua, torttua, muffinia tai edes keksiä. Maitoa tai sokeria se ei minulta vaadi. Teekupilliseen yhdistän mielessäni vain sokerikorput, joista on paljon helpompi kieltäytyä.
Tuo vihreä tee, se ei ole minun makunystyröilleni kovinkaan täyteläisen makuista. Joku joskus mainitsi, että tuntuu kuin saunavastan huuhtomisvettä litkisi. Ehkä en vain ole törmännyt hyvään teehen vielä. Mitä se semmoinen on? Mistä sitä saa? Te kokeneemmat teehifistit, kertokaa vinkkejä aloittelijalle :)

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Vihreää teetä en ole maistunut, mutta varmasti aika osuva kuvaus tuo saunavastan huuhtomisvesi =)
Nimim. en ole koskaan maistanut hyvää teetä.

larppa aliisa kirjoitti...

voi, olet tehnyt kai saman virheen kuin minäkin vihreän teen kanssa. eli liian kuuma vesi.. vähän kylmää vettä sekaan, eli n.90asteista vettä. ja jo on kitkeryys poissa. ja maistuu...

Yöttö kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitää testata heti tänään :)