maanantai 11. huhtikuuta 2011

Melkein mökkeilyä

Mökkikuume on ihan mahdoton. Kuumetta lääkitäksemme kävimme eilen ajelemassa niin lähellä mökkiä kuin mahdollista. Samalla tutkailtiin, mikä on lumi- ja jäätilanne rannoilla. Lauantai-iltana tein eväät valmiiksi jääkaappiin, sunnuntaiaamuna kahvit termariin, eväät reppuun ja retkeilykamppeet niskaan. Koko konkkaronkka autoon ja kohti mökkiä :)

Perillä huomattiin, että mökkitie oli ollut auraamatta koko talven. Pienen reippailun jälkeen keskityttiin poikien kanssa olennaiseen eli eväiden syömiseen, ja Antti ja Otto kävivät uppuroimassa venepaikalla. Eväät on sitten ihana asia! Pienenä tyttönä luin Viisikko-kirjoja. Parasta niissä oli yksityiskohtaiset kuvaukset kunkin seikkailun eväistä :)
Reissun saldoksi saatiin siis raitista ulkoilmaa ja erityisen väsynyt koira. Mökistä nähtiin katto, eli ainakin se oli kestänyt menneen talven lumien painon. Pojat torkkuivat päikkärit autossa ja mie kävin ostamassa lenkkareita ja kumppareita kasvaneisiin jalkoihin. Ja kurarukkasia. Niin, ja elämäni ensimmäisen huutonet ostoksen: kukallisen vahakankaan mökin ruokapöydälle. Nyt ei tarvitse napista enää kangasliinan likaantumisesta niinkuin viime syksynä.
Ehkä ensi kerralla pääsemme jo vesille. Nyt ei vielä kiinnosta lähteä seikkailemaan tuonne jäiden sekaan, kovaan virtaan.

Ei kommentteja: