lauantai 25. tammikuuta 2014

Joulupakettiin piilotetut mekot

Omat farkut sopiviksi -projekti on työllistänyt sen verran tehokkaasti, ettei tietokoneelle istahtamiseen tunnu löytyvän aikaa. Ipadillä otetut kuvat ovat mitä ovat, mutta näppärää se on ja nopeaa. Koska tarkoitukseni on säilöä tuotoksiani tulevia vuosia ajatellen mahdollisimman vaivattomasti, tabletilla roiskaistut postaukset + kuvat tulevat jatkumaan. Väliin sitten harvakseltaan tämmöstä vähemmän suttuista matskua ;)





Siskolikan tyttösen joululahjapakettiin ompelin pari mekkoa Mekkotehtaan ohjeilla, Matilda ja Riine, jos oikein muistan. Pienin koko mikä kirjasta löytyi. Näitä saattaa olla luvassa sinne suurimpaan kokoon asti, ellei kummityttö rupea poikatytöksi, jahka omaa tahtoa pukeutumiseen alkaa löytyä ;)
Matskuna ylemmässä Marimekon Jokapoika-paita ja pellavaista pitsiä varaston uumenista. Napit Alma-mummon nappijemmasta.
Alempi on tehty tyynyliinasta. Taskujen reunat koristelin turkoosilla pellavapitsillä ja napit etsin sieltä samaisesta jemmasta.

Molempien mekkojen napit ovat juuri niitä, mitkä jäivät pienenä tyttönä mieleen mummolassa napeilla leikkiessä. Muistaakohan muut serkut esimerkiksi näitä viimeisen kuvan nappeja?


Vai olenkohan jo pienenä tytöntyllerönä ollut erityisen kiinnostunut tämän suuntaisista asioista? Mummon muuttaessa pienempään asuntoon, hän lahjoitti nappivarastonsa minulle. Myös toinen mummoni oli ollut ompelija ja sain myös toisen samanmoisen nappivaraston iskältä. No nykyään napit on järjestelty väreittäin uistinlaatikostoon :) Ja koitan keksiä niille monipuolista käyttöä. Huomenna esittelen yhden käyttökohteen.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Suloisia mekkoja! Mielessäni on hämärä mielikuva noista napeista... Nappilaatikkoa tuli kyllä tutkittua aika usein!

Keskimmäistä kuvaa ei muuten saa avattua isompana.

Yöttö kirjoitti...

Miulla aukes, kun klikkasin sitä kuvaa, mutta ei näyttäny samanlaiselta kuin tuo eka ja vika, heitti sen vaan suurena näyttöön uuteen ikkunaan. Pussitaskut siinä on ja pitsi taskun reunassa.