Tein kummitytön ristiäisiin lohikakun ja kinkku-metukkakakun.
Jälkimmäinen onnistui niin hyvin, että pitää ihan kirjoitella reseptiä muistiin:
Leipänä käytin Enolaista Jyväjööti-leipää ja kostutukseen laktoositonta maitojuomaa.
Täyte 1 (kinkkutäyte):
* kevyt Creme Fraiche (200g)
* ruohosipulituorejuustoa (200 g)
* puolikas vähälaktoosinen rahka (noin 125 g)
* kinkkua silputtuna (ohuen ohuita siivuja olivat)
* yrttejä omasta maasta (basilikaa, oreganoa, ruohosipulia...)
* pala purjoa
* sinappia ja suolaa
Täyte 2 (metukkatäyte):
* kevyt Creme Fraiche (200g)
* 150 g metukkaa
* 2 punaista paprikaa
* ruohosipulituorejuustoa (200g)
* puolikas vähälaktoosinen rahka
* mustapippuria
Näiden kahden täytteen lisäksi laitoin leipäkerrosten + kostutuksen päälle reilu puoli purkkia Amerikan kurkkusalaattia.
Kuorrutuksena käytin muistaakseni rahkasta ja tuorejuustosta tehtyä seosta, jonka maustoin suolalla. Koristeina juustosta piparimuotilla leikattuja sydämiä, oman maan yrttejä, pikkutompsuja, viinirypäleitä, sekä ohuenohuita siivuja metukkaa + kinkkua.
Lohikakun tein kylmäsavulohesta sekä paistetusta lohesta ja sitä täytyy vielä kehitellä...
2 kommenttia:
Namkis! Tämä oli todella hyvää (c: Hienoa että pistit ylös - sitä olisi taaaas miettinyt seuraavien juhlien alla että mitähän siihen muuten vimeksi tuli... Pitäisiköhän tehdä kolmiovoileipiä tai täytettyjä tortillarullia kun ei ihan kakkua ketaa tehdä, mutta niin alkoi mieli tekemään.. Tai sitten pitää lähteä jouluvaloja asentamaan ja joulutorttutarpeita ostamaan kun luntakin oli yöllä tullut 10cm (c: Ihanaa päivää kaikille!
Samoin! <3
Lähetä kommentti