perjantai 19. lokakuuta 2012

Näen punaista ;)

Syysloma lähenee loppuaan ja mie nään punaista, monessakin mielessä.
Esimerkiksi tätä julmettua pyykkishowta pyörittäessä: Tässä talossa pyykit lajitellaan tummiin, vaaleisiin, PUNAISIIN ja kuuskymppisiin. Ja taloudessa asuu kuitenkin vain yksi naisihminen ja kolme miespuolista eläjää ja yksi urospiski. Hassua, mutta juolahtipa vaan mieleen.
Tuntuu, että koko viikko on mennyt pyykkejä selvitellessä, kun rahtasin mökiltä kaiken mahdollisen pestäväksi ja talvisäilöön tänne kotiin.

Syksyn pimeys ja synkkyys pistävät myös näkemään punaista. Sohvannurkka, hyvät elokuvat/sarjat ja suklaa ovat kutsuneet lenkkipolkuja useammin, ja sen kyllä huomaa. Kiukuttaa, kun sitä ei tajua omaa parastaan ja turvautuu sokerin tuomaan hetkelliseen mielihyvään. Ja mikä on tulos: no niitä omia farkkuja on taas turha riuhtoa jalkaan, eikä ole edes vielä toppahousuaika, jotta voisin turvautua niihin. Joten ei se muu auta, kuin pakottaa itsensä niille ensimmäisille juoksulenkeille.
Muuten, tuossa pyykkitelineellä roikkuu ihana kirppislöytö: oranssi samettihame. Sovittamatta ostin ja karvaasti kotona totesin, että ovat näköjään pienentäneet kokoja nykyhameissa ;)

Punaista nään myös sen takia, että tuntuisi olevan jonkinmoinen luomisvimma päällänsä. Jokainen käsityöläinen tahi taiteilija tunnistaa tuskan. Vaan kun siihen luomiseen ei vielä ole löytynyt aikaa, eikä sopivaa kanavaa. Ensin olisi saatava syksyn sato säilöttyä ja pölyt pois nurkista (ties milloin sitä ehtii kunnolla siivoamaan seuraavan kerran...). Ja mitähän sitä edes tekisi, jos siihen aikaa ja tilaisuus tulisi? Keskeneräisten valmiiksi tekemistä ehdottaisi varmaankin jokainen täysjärkinen keneltä asiaa tiedustelisin. Keskeneräisten kasa ei ole enää edes kasa, vaan useita kangaskasseja ja nyssäköitä ympäri huushollia. Mutku... haluaisin tehdä jotakin mistä nousisi sellainen flow-fiilis... ja sitä ei saavuta päättelemällä villatakkia tai ompelemalla verhon käänteitä.

Ärsyyntymistä on aiheuttaneet myös nämä jatkuvat sateet, joiden takia en ole pihalla juurikaan pilkistellyt. Tiedetään, tiedetään: tuokin olisi vain pukeutumiskysymys.

Onneksi arki alkaa taas, eikä silloin jouda haihattelemaan joutavia XD

Ei kommentteja: