maanantai 28. helmikuuta 2011

Mökkimietteitä

Mökkikuume nousee, jokohan kohta vois lähteä kahtomaan miten luminen talvi on kohdellut satavuotiasta? Tai siis reilusti yli satavuotiasta. Muuttokuormaa on alkanut kasautumaan varaston nurkkaan, syksyllä mökille ehdittiin viedä vain oleelliset jutut, kuten astioita ja sängyt.

Pohdinnan alla on keittiö, mitähän sen kanssa tekisi? Kaapit ovat sympaattiset, mutta... ehkä tämäkin on asia, jonka kanssa ei kannata kiirehtiä, pitää katsoa käytännössä mitä puutteita ilmenee. Eteisestä pääsee ruokakomeroon, jossa on paljon säilytystilaa, joten kaappeja ei välttämättä tarvitsisi lisää.
- avohyllyt miellyttäisivät tällä hetkellä silmää
- hyllynkannakkeet on jo hankittuna
- työtason pitäisi olla nurkkaan asti
- kaasujääkaappi on hankintalistalla
- mites nuo tiskausasiat pitäis suunnitella?
- ja museovirasto ohjeistaa remontit tarkasti :)

Muuttokuormassa odottelee tilkkutyö, jonka tein ystävien antaman tyynyliinan ympärille. Tyynyliinan on painanut A. Laihonen LENTÄVÄSTÄ LAMPAASTA. Materiaaleina käytin lisäksi vanhaa pöytäliinaa, kaason mekosta ylijäänyttä silkkiä, Intian tuliaisina tuotua peilikirjottua liiviä, Jokapoika-paitoja ja muista tilkkutöistä ylijääneitä vaaleanpunaisia tilkkuja. Uutta kangasta olivat vain nuo kaksi Tilda-kangasta. Alanurkkaan keräsin tuotemerkkejä työssä käyttämistäni tekstiileistä. Yläreunaan ompelin ripustuskujan verhotangolle ja tikkaukset tein käsin. Seinätekstiilin sanoma on hyvä muistaa tämmöisessä teeseitsemiehen/naisen unelmakohteessa mökkeillessä :)

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Onpa suloinen keittiö ja ihana tilkkutyö <3 Tiskauspistettä suosittelen ulos, jos mahdollista esim. saunan seinustalle. Olen huomannut tämän toimivaksi systeemiksi ainakin parilla mökillä. Sateella ja kylmällä säällä on tietysti vähän inhottavaa tiskata ulkona... Porukoilla saattas muuten olla ylimääräisenä yksi (itse tehty) tiskauspöytä!

Yöttö kirjoitti...

Siulla on mökkeilyn aakkoset hallussa :) nimittäin saunan lähellä on edellisen asukkaan tekemä katos, jossa on vanha tiskipöytätaso kahdella altaalla. Pakkanen ja sade miutakin mietityttää, saattaa tämmöselle mukavuudenhaluiselle kertyä aikamoinen tiskivuori parempia päiviä odotellessa. Jos sais jotenkin motivoitua lapsityövoimaa...

Salla kirjoitti...

Talvella ulkona tiskaaminen voi kyllä olla liian extreme-touhua =) Kunhan pojat kasvaa, niin eiköhän niistä tuu päteviä tiskaajia, kunhan aloitat valmennuksen ajoissa :D