torstai 10. helmikuuta 2011

Yöttö Design

Yksi suuri unelmani olisi toimia käsityöyrittäjänä. Haaveilun lisäksi olen käynyt monenmoisia yrittäjyysopintoja, liiketoimintasuunnitelmat ja starttiraha-anomukset on täytetty pariin otteeseen, mutta minulta puuttuu vielä sitä rohkeutta. Käsitöitä valmistuu kuitenkin tiuhaan tahtiin ja tästä lähtien töissäni on Yöttö Design-signeeraus.

Yöttö-nimi on peräisin lapsuudestani. Tarina kertoo kummisetäni kyselleen minulta pienenä, että "Mittees se yöttö tiettää?". Johon minä vastasin: "Mie en oo mikkään yöttö, vaan iso tytön lotokka" :)
Yöttö Designin tilalla mietiskelin pitkään Yöttö Resign-signeerausta. Resign termi tarkoittaa tuunaamista, ja tilkkutöissä käytän lähes aina vanhoja, kierrätettyjä kankaita, joten sehän sopisi mainiosti. Mutta sitten ovat tuon sanan muut merkitykset, nimittäin alistuminen tai jostakin virasta eroaminen. Jotenka pysytään sittenkin designissa.


Uusimpana tilkkutyönä valmistui siskon pojalle syntymäpäivälahjaksi juniorikokoinen peitto. Materiaaleista vain pilkkukangas ja maatila-kangas on ostettu uusina ihanasta paikallaisesta kangasliikkeestä, www.palttina.com . Muut tilkut ovat peräisin vanhoista vaatteista ja sisustustekstiileistä. Vanun tilalle laitoin fleece-peiton, koska olen huomannut, että vanu on "haihtunut" noin kymmenen vuotta vanhoista tilkkupeitoistani. Ja tikkaukset tein käsin. Tämmöinen peitto on omasta mielestäni mitä mainioin lahjaidea! Erityisen ihanaa on, jos peittoon voi säilöä muistoja, esimerkiksi tilkkuja pienokaisen lempivaatteista.

Haluaisitko sinä antaa vastaavan lahjan jollekin tärkeälle ihmiselle? Ota yhteyttä, niin katsotaan voinko toteuttaa toiveesi.


3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Upeaa!!! Ihana blogi! <3 Tilaan ehdottomasti päiväpeiton, palataan asiaan myöhemmin!

Yöttö kirjoitti...

Jee! Viiiimeinkin löytyi rohkea kirjoittaja kommenttiosastolle :) Peittoideoita V:lle pukkaa jo...

Kiika kirjoitti...

Aivan ihana peitto!! Itselläni on työn alla ensimmäinen peitto meidän tytölle. Suunnitelmissa on ommella myös pojalle. Kiva kun tuo on vähän erillainen, isoja tilkkuja keskellä ja pieniä ulompana. Hieno!!!