maanantai 23. syyskuuta 2013

Banaanikakkua

Jokasyksyinen maailmanparannusviikonloppu vietettiin pari viikkoa sitten Annuleiden mökillä. Olin niiiiiin mahottoman lämpimästi tervetullut ja nautin jokaisesta minuutista reissussa. Oli Laten vuoro lähteä mukaan ja pikkuherrankin viihtymisestä kertoo jotakin se, että herra sanoi tulevansa seuraavana viikonloppuna uudelleen. Sienestettiin, kirpparoitiin, leivottiin, saunottiin, uitiin, jaettiin käsityötietoutta, herkuteltiin ja turistiin yömyöhään. Ja paljon muuta ihanaa. Lisäksi leivottiin suussa sulavaa banaanikakkua. Kakku on ollut mielessä siitä lähtien ja tänään iski leivontainspis. Kaivelin netistä Annuleiden kakkua muistuttavan ohjeen, Cebicin keittiöstä taisin sen napata. Juhis muussasi banaanit samalla kun Late kertoili ylistystarinoita valmistuvan kakun mausta ;) Muokkailin reseptiä Annuleiden vinkkien suuntaan sekä vaihdoin puolet sokerista intiaanisokeriin + vehnäjauhoista puolet spelttiin.

Yötön banaanikakku
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl intiaanisokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
200 g creme fraichea, kun ei ollu muutakaan....
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl spelttijauhoja
100 g voisulaa
kanelia maun mukaan
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää muut ainekset järjestyksessä isolla lusikalla sekoitellen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti. Lisäksi ohjeessa kehoitettiin jäähdyttämään kakku kunnolla ennen kumoamista ja kerrottiin sen olevan parhaimmillaan seuraavana päivänä... jos sitä on jäljellä ;)

1 kommentti:

Ira kirjoitti...

Njams!!! Vaikuttaa hyvältä... :)