torstai 3. lokakuuta 2013

Elä tule paha kakku...

Aika paljon voi leivonnassa ja ruuanlaitossa soveltaa, vaan välillä tulee SE raja vastaan. Tiedän, että banaanikakkuun voi laittaa kermaviilin tai kerman tilalle creme fraichea, mutta ei rahkaa :/ Tulee kyllä runsaasti kuohuvaa taikinaa, joka luhistuu uunissa ja lopputulos on taikinamöhnää, yäk.



Ja pannarin rasvaa on turha mennä terveellisyyden nimissä vähentämään, eikä samalla kannata vaihtaa valkeita jauhoja kuituisempiin... Lopputulosta ei syö edes makuaistiton Antti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tästä vielä hyvä kakku saadaan!!! Rahkapurkki on vähän painavampi kuin kermaviili tai ranskankerma, joten sitä ei kannata laittaa koko purkkia. Vaihtoehtoisesti voi lisätä vielä yhden munan ja 0,5-1 dl:n jauhoja. Kananmunien proteiiniverkolta vain loppui pito ja kakku valahti alas. Kakunleivonnan kemian ja fysiikan lyhyt oppimäärä: kananmunien proteiinisykkyrät vatkataan auki ja muodostuvaan verkostoon saadaan sitoutumaan ilmaa ja käytettävä rasva. Jauhojen proteiinit avustaa tehtävässä. Kohotusaine muodostaa uunissa hiilidioksidikuplia, joita taikinan proteiinit ystävällisesti pidättelevät taikinassa ja lopputuloksena on ihanan kuohkea leivonnainen. Proteiineja kehiin ja hyvä vatkaus vaahdolle!!! terveisin, The Banaanikakkutäti