tiistai 6. elokuuta 2013

Yötön teeleivät, omenalla ja ilman

Ketutukseen auttaa taikinaterapia innokkaiden pikkuleipureiden kera :)
Naapurintäti lahjoitti makeita kesäomenia ja väsättiin niistä teeleipää. Spelttiin ja intiaanisokeriin tutustumista, osa 3:

Yötön teeleivät
(2 leipää)
3,5 dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl intiaanisokeria
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
0,5 dl öljyä... Laitettiin sulatettua oivariinia, kun haluttiin erityisen hyviä ;)
Lisäksi toiseen leipään pari raastettua kotimaista omenaa ja saman verran lohkojs päälle koristeluksi
+ oman maun mukaan kanelia

Sekoita kaikki ainekset. Jaa taikina kahteen osaan, lisää toiseen osaan omenaraaste sekä kanelia. Leivo kahdeksi teeleiväksi ja lisää omenalohkoja sen leivän päälle, jonne lisäsit omenaraasteenkin. Ripottele vielä intiaanisokeria ja kanelia omenaisen leivän päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, omenaista hiukan kauemmin. Naatiskele toinen voin ja juuston kanssa lämpimänä, ja toinen jälkkärinä omenapiirakan tapaan. Mitäs muut syö? ;)

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Intiaanisokeri ja spelttijauhot menee täällä seuraavaksi kokeiluun (jos niitä vaan löytyy paikallisesta) siun innoittamana! Viikonloppuna on kyllä pakko saada leipoa jotain ;)

Maiju kirjoitti...

Miltäpäs maistui? Teeleipä+makeampi omppuversio?

Yöttö kirjoitti...

Päällä olevat viipaleet kuivahtivat hiukan, joten ens kerralla koko omenasatsi raasteena puolikkaaseen taikinaan. Paistoaika vähän piteni, kun taikina löystyi omppuraasteesta. Suosikkina kuitenkin edelleen tavallinen versio kera oivariinin ja juuston, lämpimänä.