maanantai 5. elokuuta 2013

Tilkkupeitto tilauksesta

Vilauttelin täällä jo joku aika sitten serkun pojan peittoa, jota väsäsin juhannuksen tienoilla. Serkkulikka toi ison kassillisen kankaita ja pojan pieniä vaatteita, joista ideoin riemunkirjavan tilkkutäkin. Suurimpana innoittajana oli taustakankaaksi valittu monivärinen talokangas, josta poimin kuvioita ja värejä etupuolellekin. Nuo kehystetyissä neliöissä olevat tilkut on sitä samaa kangasta. Sekoitin soppaa muutamilla omilla vanhoilla kierrätystilkuilla ja parilla ostokankaalla. Totesin myös, että kauniit kankaat pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun pysyn perusneliölinjalla enkä lähde sen kummemmin suljuamaan. Suosittelin peiton mitoiksi joko junioripeittoa tai normipeittoa, opin nimittäin yhden pinnasänkypeiton myötä, ettei semmoisella läpäreellä juuri ole jatkokäyttöä ja lähes samalla vaivalla tulee isompikin. Pussilakanan kun hivauttaa päälle, niin voi käyttää vieraspeittonakin. Taikka torkkupeittona olkkarissa, tai riippukeinussa.
Väliin tikkasin käsin fleecepeiton, koskapa yli kymmenen vuotta vanhoista täkeistäni vanu oli kurjasti hiutunut hävöksiin, olivatpahan olleet polyesteriä tahi puuvillaa, kummankinlaisissa on lähes pelkät kankaat jäljellä. Ja konetikkaus ei oo vieläkään miun juttu... Tarviis tutustua yläsyöttäjään, neuvoivat rakkaat opiskelutoverit ;)

Koitin valita kuvan, jossa värit olisivat kirkkaimmillaan :)

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

No täällä toinen kasv.maist., heippa! Hienon peiton olet tehnyt!

Salla kirjoitti...

Tää on niin ihana ja pojallekin rakas! Kiitokset vielä kertaalleen! Taitojasi on ihailtu jo monelta taholta ja tätä peittoa kyllä kelpaa esitellä!