Vielä pikkusen herkkuja, ennen kuin palataan ruotuun: Whoopies, trendikäs täytekeksi maailmalta. Leivontablogeissa näihin jo törmäsinkin ja kun hokasin yksinkertaistetun ohjeen Kotivinkissä, niin juhannuspiknikille lupaamani makea eväs oli valittu. Sopivasti hapanta ja ei ollenkaan ällömakeaa :)
WHOOPIES
NOIN 25 KPL / 25 MIN + PAISTAMINEN 30 MIN.
2 1/4 dl SOKERIA
125 g HUONEENLÄMPÖISTÄ VOITA
2 KANANMUNAA
4 dl VEHNÄJAUHOJA
5 rkl KAAKAOJAUHETTA
1 tl LEIVINJAUHETTA
1 prk KERMAVIILIÄ (200 g)
TÄYTE
200 g MAUSTETTUA (VANILJA)RAHKAA
1. Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne taikinaan kermaviilin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta halkaisijaltaan noin 3 sentin nokareita (kolmelle) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa.
4. Paista pelti kerrallaan 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Lusikoi kahden keksin väliin nokare rahkaa.
(Ohje ei siis ole omaa käsialaani, poimin sen uusimmasta Kotivinkistä tänne itselleni muistiin ja hiukan muokkasin. Alkuperäisen tekstin oli laatinut Kaisa Torkkeli).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti