sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Mökkisaunan remppaa

Ihana mökkiviikonloppu takana ja sain aikaiseksi enemmän kuin suunnittelin. Tarkoitus oli vain olla ja öllötellä, nautiskella ja olla koko perhe yhdessä, ulkoilla, ilman kiirettä ja hoppua. Niin teimmekin ja lisäksi poimimme kanttarelleja ja puolukoita.
Öllöttelyyn tympäännyttyäni päätin pikkusen kokeilla ostamaani saunasuojaa tuohon pukuhuoneen seinään. Jo mökin ostohetkellä päätin, että nuille moottorisahalla teurastetuille savusaunan hirsille on tehtävä jotakin. Pidän niiden mustuneesta pinnasta, eikä tuo kellastunutkaan pinta ärsytä, mutta kun niitä on vieretysten ja parhaimmillaan samassa hirressä on
molempia, mustaa pintaa vauhdikkailla & keltaisilla moottorisahan raapaisuilla koristettuina. Keväällä, ennen pitkiä kesälomapäiviä, jolloin on aikaa tehdä vaikka mitä... ostin tuon harmaaksi sävytetyn saunasuojan ja sudit odottamaan inspistä. Ja se inspis iski nyt, juuri kuin olin jo suunnitellut roudaavani tuon ison purkin kotiin, pakkasta pakoon ja odottamaan ensi kesää.
Suti viuhui ja seinän väri tasoittui. Aluksi käsittelyaine näytti aivan liian sinertävältä, mutta kuivuttuaan seinän oma, punertava sävy pääsi oikeuksiinsa ja olen enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Saunatuvan ja saunan remontti saa jatkoa myöhemmin, katto vedetään vaaleaksi tai sitten tuolla samalla tummalla käsittelyllä. Lauteet käsittelen varmaankin mustiksi, uusia ei ole tarvis hankkia ihan vielä. Saunan ikkunat odottavat totaalista restaurointia jo täällä kotona autotallissa, siksi tuo ikkuna-aukko on levytetty tilapäisesti umpeen. Kyllä siitä hyvä tulee, hitaasti mutta varmasti suunnitelmat ja haaveet muuttuvat remonttihommiksi, uuden opetteluksi ja ideoiden toteutuksiksi. Viimein saamme aikaan valmista, omannäköistä ympäristöä.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Upeaa jälkeä! Oot kyllä ollut ahkerana!

Maiju kirjoitti...

Ompa hienot nuo seinät! Pääsee jotenkin paremmin nuo komiat hirret oikeuksiinsa (c: Tuo onkin parasta kun ei ole pakko tehä - pärjää ihan hyvin ilmankin; niin jossain vaiheessa tekee sitten ihan innoissaan