perjantai 28. helmikuuta 2014

Lapaset tunisialaisella virkkauksella

Syksyllä esittelin kässäkerholaisille tunisialaisen virkkauksen. Tekniikka on mielestäni helpompaa kuin neulominen ja toisaalta valmista tulee nopeammin kuin virkkauksella. Toinen lapanen valmistui siltä istumalta, mutta toinen jäi aloitusasteelle. Annoin oppilaiden kokeilla tekniikkaa tuolla keskeneräisellä varrella, ennen kuin aloittelivat omia lapasiaan.
Pari tuntia tarvittiin aikaa lisää ja nyt Juhiksella on pari tuolle "kaupunkilapaselle". Kaupunkilapaset ne ovat siksi, että lumihommissa huopuvat varmastikin aika nopeasti :) Musta lanka on Novitan isoveljeä, purettu suoraan kutittavasta joustinneulepiposta. Toinen lanka Fritidsgarnia, ostettu jotain muuta rojektia varten poikien ollessa pieniä. Työvälineenä kaksipäinen koukku, koukussa numero 6,00. Ohjeeksi semmosia speksejä, jotta kierroksella on 26 silmukkaa, peukalossa 12.
Tällä tekniikalla virkatessa kannattaa valita kuohkea lanka ja aika iso koukku, jottei pinnasta tule peltiä.
Kiitoksia vaan Katille, tämä oli yrittäjyyskurssin parasta antia :) Vaikkei millään tavalla liittynyt kurssin aiheeseen...

5 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Tätä voisi joskus kokeilla. On muuten tosi ihanat värit.

JOHANNA kirjoitti...

Hei!
Blogissani on sinulle jotain...:)

Yöttö kirjoitti...

Maijan mattopirtissä on näitä koukkuja :) Aattele miten ihanat lapaset tulis ruskeesta ja pinkistä, tai sitten vaikka ruskeesta ja monivärisestä... Opetan heti kun haluat :)

Yöttö kirjoitti...

Jeeeeee! Enpä muista milloin olisin viimeksi jotakin arvonnassa voittanut, nyt tuli täysosuma :)

Salla kirjoitti...

Onpa ihanan näköiset lapaset! Haluan ehdottomasti opetella tekniikan!