lauantai 12. maaliskuuta 2011

Sänkytuunaus

Juho kasvoi ulos pinnasängystä 2009 syksyllä. Ei ollu meillä vauvoja enää. Kirpparikierroksella löytyi sitten tämä punainen lyhennetty kerrossängyn puolikas, hinta huimat 10 euroa. Ensimmäiseksi revin Tiku ja Taku -tarrat pois ja purin sängyn osiin. Kuumailmapuhaltimen ja siklin kanssa telekkusin muutaman päivän pakkasessa ja viimeistelin maalinpoistotyön hiekkapaperilla.
Ja sitten uusi, valkea maali pintaan. Sen verran on mieltymykset muuttuneet puolessatoista vuodessa, että nyt jos tekisin sänkytuunausta, saisi punainen väri jäädä. Tuolloin kaikki piti maalata valkoiseksi. Onneksi sain maalausvimman pidettyä tuolloin edes sen verran aisoissa, ja kalleimmat huonekalut säilyttivät alkuperäiset värinsä. Omat tekeleet ja kirppishuonekalut saivat sen sijaan kokea maalaisromanttisesta tyylistä innostuneen tuunaajan valaistumisen.
Pinnasängyn jälkeen tuo uusi/vanha sänky oli kovin matalareunainen. Ensiapuna pidettiin tuolia sängyn vieressä. Mätkähdyksen ja yöitkun jälkeen keksin laittaa patjan ja sängynlaidan väliin valkoiseksi maalatun laudan, joka esti Juhoa putoamasta. Suunnittelin maalaavani sängyn päätyyn Juholle sopivan runon, mutta päädyin jättämään sen valkeaksi, koska sänky voi olla joskus jonkun toisenkin käytössä. Henkilökohtaisuudet siis tekstiileihin...
Uusi sänky kaipasi uutta, ihanaa peittoa. Minulla oli ollut jo vuosia tekeillä pellavainen vanutikattu parisängyn peitto, joka ei tuntunut valmistuvan millään. Keksin puolittaa tuon suuritöisen tekeleen ja vaihdoin tekniikkaa käsin tikkauksesta konetikkaukseen. Ja tadaa: Juho sai oman päiväpeiton. Toinen puolikas odottaa sopivaa kohdetta ja inspiraatiota keskeneräisten ompelusten arkistossa.

Ei kommentteja: