lauantai 19. maaliskuuta 2011

Lauantaimietteitä

Niinhän siinä sitten kävi, jotta mahatauti iski tämän talouden viimeisiinkin uhreihin. Toivottavasti edes Otto välttyy pöpöltä. Koiran ripuli on vielä ällöttävämpää siivota kuin ihmislasten oksennukset.
Tauti oli meillä äkäinen ja ärhäkkä, mutta onneksi myös nopea. Pahimmillaan isi kuskasi ämpäreitä keskellä yötä kolmelle yökkäilijälle ja lakananoita pesuun kahdesta sängystä, kun Juhokin yökkäsi vielä parin päivän tauon jälkeen pienet encoret. Mutta voi tätä ihanuutta, kun nyt taas kahvi ja pulla maistuu :)
Pariin päivään en ole käsitöihin ehtinyt paneutua, joten vieroitusoireita alkaa jo ilmaantua. Uusia neuleideoita pukkaa, liekkö syynä uusin Novita-lehti vai päättynyt neulelakko. Lauri tilasi itselleen uuden kevätpipon, punaisen omenapipon. Piirsi pyynnöstä jopa kuvat + karan ja lehden kiinnitysohjeet. Samoihin papereihin tuleva arkkitehti tai kirvesmies luonnosteli myös talopiirrustuksia, nukkekoteja halkaistuna muistaakseni. Juholle haaveilen neulovani kirkkaankeltaisen pipon. Juho kun on väreiltään tummempi, kuin tuo ensiksi syntynyt pellavapää. Silmät värjäytyvät päivä päivältä enemmän harmaista ruskeiksi. Ilmeisesti kaikki vähät ruskeasilmäisyysgeenit molemmilta mummoilta kasautuivat Juholle, pikku hurmurille. Silleenhän se on selitettävä ;) Lauri on muuten isänsä kopio, mutta silmät ovat vihreät niinkuin miulla.
Olen tosi mielissäni, jos saa pojille puettua muutakin kuin sitä iänikuista sinistä väriä. Nyt pitäis vaan keksiä millä puuvillalangalla voisin korvata Tennessee-langan? Ehdotuksia? Ei ollut tarjolla semmoista kirkkaanpunaista Tennesseetä paikallisella Tokmannilla, eikä Novitan verkkokaupassakaan.
Ennen tautia viimeistelin kaksi Tilda-pannulappua mökille. Toisessa lukee miun, toisessa siun. Taustapuolella on tummanruskeaa pellavaa, jos vaikka sillä varmistaisin sen että ne raaskii ottaa käyttöönkin. Niiden myötä ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja: