sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ihanaista sunnuntaita

Ja aurinkoista sunnuntaita! Ulkona olisi aivan ihana sää, aurinko paistaa ja kevät tulee kohisten.
Ja minä jumitin ompelukoneen ääreen. Suunnitelmissa (ja nyt jo ompelussa) on armyhenkinen jakku itselle. Materiaalina käytän Varustelekasta tilaamaani Saksan armeijan sarkatakkia, katsotaan mitä siitä tulee. Mies tilasi itselleen mökkihousuja tuolta, ja minä suhtauduin nuivasti niihin armeijarytkyihin. Selasin nettisivuja ja ujutin seuraavaan tilaukseen mukaan kaksi sarkatakkia.
Heti kun sain takit käsiini, piti suorittaa perusteellinen pesuoperaatio. Toinen juttu olikin sitten saada takit kuiviksi.
Onneksi on sauna ja leivinuunin päällinen :) Kurjilta ja ankeilta näyttivät nuo takit parketilla kuvatessa. Joten miksi moinen materiaali? Materiaali on halpaa, kierrätettyä ja haluan kokeilla miten sarka toimii käytännössä. En tosiaankaan ole mikään armeijaintoilija, eikä tavoitteeni ei ole maastoutua sienimetsään tuossa takissa. Siksi jakussa on oltava joku juju: ompelen jakkuun vaaleanpunaisen, supernaisellisen vuoren, joka on ristiriidassa pelkistetyn mutta istuvan ulkomuodon kanssa. Jos jakusta ei kuulu tämän jälkeen, se on haudattuna kompostiin, ja kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömssössä.

Ei kommentteja: