keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Istutuspöytä vanhasta ompelukoneesta

Olen jo useamman vuoden haaveillut omasta istutuspöydästä. Siis semmoisesta, joka olisi ulkona ja jonka päällä voisin vaihtaa kukkiin ja taimiin multia. Ja voisi pöydän äärellä puuhailla muutakin, erityisesti niitä puutarhajuttuja, joita tavallisesti teen selkä köyryssä mattotelineen äärellä. Sisustus- ja puutarhalehdissä semmoisia kevytrakenteisia pöytiä näkyy vähän väliä.
Suunnitelma oli siis vuosia jalostunut tuolla pääkopassa. Viime kesänä tein talon vanhoista vuorilaudoista pöydän kansiosan jo valmiiksi. Haaveena oli saada pöytään jalat vanhasta ompelukoneen rautarungosta, semmoisesta koristeellisesta. Kyselin ompelukoneliikkeistä ja etsin kirppareilta.




Nyt sitten toukokuun lopulla löysin Enon kierrätyskeskuksesta kaksi tarkoitukseen sopivaa ompelukonetta. Erinäisten hakuyritysten jälkeen koneet kotiutuivat tänne meille, ihana synttärilahja! Toinen pääsi samantien hoitamaan tehtäväänsä pihalla, toisesta tulee työhuoneen pöydän jalusta sitten joskus. Hieman tuo istutuspöytäkin on vielä kesken, pitäisi laittaa vielä joku lista tuohon kansien liitoskohtaan. Ja ihana on tuo vanha ompelukonekin. Ei sitä raaski hävittää vaikka ei sillä ommellakaan enää :)

5 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ihana ja varmasti tarpeellinen istutuspöytä! Mitäs oot jo kerinny istuttelemaan?

Yöttö kirjoitti...

Istutukset "jäissä" :/ työ sotkee harrastuksia :) Sain ystävältä niitä ihania pensaspapuja, mutta en taida saada niitä maahan tänä kesänä. Talvisäilössä olleet Pelargoniat vaihdoin sentään uusiin multiin. Kasvimaalla kasvaa perunaa, sipulia, yrttejä, hernettä ja vähän kesäkukkia. Aika oman onnensa nojassa ovat siellä harsojen alla kituneet, ja heikot eivät selvinneet :)

tanja kirjoitti...

Ekolta löytää melkein aina jotain aarteita eikä hinta päätä yleensä huimaa :)

Salla kirjoitti...

Mie en oo tutustunutkaan pensaspapuihin! Kuulosta ajännälle. Pitäs ehkä käyä vilkasee omaakin kasvimaata, oman onnensa nojassa sielläkin kaikki kasvaa tai ei kasva =) Ja tosiaan äiskältä saadut samettiruusut pitäis vielä istuttaa, hohhoijaa.
Kuten oot huomannu en oo vieläkään eestyny tiirailemaan siun kasvimaata... No ehkä saan herran suostuteltua kuskiksi ensi viikolla. Toivossa on ainakin hyvä elää =)

Yöttö kirjoitti...

Harmi kun tuo Eko ei oo auki kesälauantaisin, turhaan on kurkittu ovilla mökkireissuilla. Mökille pitäis saada kunnollinen parisängyn runko ja siellä varmasti ois sopivia, tuunattavia. Ja ne hinnat oli tosiaankin kukkarolle sopivia: nuo ompelukoneet maksoivat 60 e kappale, kun ompelukoneliikkeen setä kertoi jonkun vastaavan koneen omistajan pyytäneen koneestaan 240 euroa!!