perjantai 28. lokakuuta 2011

Yötön historia ja tulevaisuus... synnytyskipujako?

Aloitin kirjoittelemalla sivun siitä, miten raskas ja ahdistava tämä syksy on. Valittelin pimeyttä ja sitä, että syysflunssat eivät älyä häipyä vaan roikkuvat kitarisoissa ja nenäonteloissa ja muhivat vaikka minkälaisiksi pöpöiksi. Ja olo on viikosta toiseen, ja kuukaudesta toiseen puolikuntoinen ja apea. Onko tämä joku vaihe, joka on käytävä läpi ennen kuin on valmis uuteen? Synnytyskipujako nämä ovat?
Pyyhin sivullisen valitusta pois ja tiivistin olennaisen pariin riviin. Eikö nyt kuitenkin olisi jotakin aurinkoisempaa mielen päällä? No onhan sitä, kun tajuaa lukea rivien välistä :) Kirjoittelin ahkerasti liiketoimintasuunnitelmaa ja sinne, kuivien analyysien ja lukujen väliin oli pakko ujuttaa pieni pala unelmaa ja hyppysellinen tunnetta, iloa ja hyvää oloa. Pohdiskelin siis liiketoimintasuunnitelmassa käsiteltävän yrityksen nimeä, Yöttö Designia. Olen sen jo täällä muinoin kertonut, mutta tarinasta tulevan positiivisen fiiliksen takia haluan kerrata sen. Näin minä sinne liiketoimintasuunnitelmaan lurittelin:

Ei haittaa, jos sana Yöttö ei sano asiakkaalle mitään, koska kiinnostuttuaan hän voi selvittää nimen taustan nettisivuiltani ja voin antaa sanalle positiivisen merkityksen. Minulle sana on syöpynyt mieleen tilanteesta, jossa olin uhmaikäinen tytön tyllerö, jota kummisetä kiusasi kyselemällä "Mittees se yöttö tiettää?", mihin vastasin "Mie en oo mikkään yöttö, vaan iso tytön lotokka". Siis Yöttö on hellittelysana. Liittyy onnelliseen lapsuuteen, siihen että lapset otetaan huomioon ja heitä kiusoitellaan hyväntahtoisesti. Aurinkoisiin lapsuuden kesiin, paljaisiin varpaisiin, jäätelötahroihin suupielissä ja liehuviin kesämekon helmoihin, niihin liittyy minun Yöttöni.

1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Tarina ja mielikuvat lämmittivät!!!