sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Talvesta

Kesä, kevät ja syksy (se aurinkoinen alkusyksy, ei pimeä ja märkä lokakuu). Siinä kolme vuodenaikaa, joista pidän. Koska elämä on kuitenkin tässä ja nyt, koitan oppia nauttimaan talvestakin, jottei menis pelkäksi haaveiluksi ja sitku-elämäksi.

Kylmyyttä vastaan taistelen kunnollisilla toppavaatteilla. Ne liian monet pitkät välihousut naurattavat monia tuttujani, eivät onneksi Alma-mummoa, joka on kanssani samoilla linjoilla ;)

Pimeys on pahinta. Kynttilät sisällä ja ulkona helpottavat. Kirkasvalolamppua olen kokeillut, mutta en ole vakuuttunut. Viime viikolla keksin laittaa sen yöpöydälle helpottamaan heräämistä. Pakkaspäivien aurinko on parasta, mitä säältä voin odottaa.

Entäs sitten lumi? Lumityöt olen opetellut ottamaan treenin kannalta, siis silloin kun Antti on työmatkalla. Pihassa ei ole paljoa aurattavaa. Lumi moninkertaistaa pihaleikkien lukumäärän, olen siis hyvilläni. Ja rapaa ei enää kantaudu sisään.
Uunin päällä kuivuu neljät monot: lumen myötä päästiin taas hiihtämään. Siinä vasta tehokas urheilulaji tai toisaalta leppoisa retkeilymuoto keväthankiaisille. Laskettelemaan tekisi mieli, osaisikohan sitä vielä? Pojat ovat jo sen verran isoja, että pian voisi uskaltautua kokeilemaan.

Jää. Pukin tuomat luistimet on vielä kokeilematta. Luisteluiltaan voisi lähteä harjoittelemaan, ja nauttimaan tunnelmasta. Hyvässä seurassa, tietenkin :) Jäähän liittyy myös ukin himohomma eli pilkkiminen. Voi kun kevättalvi olisi työntäyteinen... mutta pari aurinkoista päivää voisin istua jäällä, naama aurinkoon, ja narrata ahvenia.

Ihanaa, kun voi taas huristella potkurilla. Toinen pojista istuu ja toinen seisoo edessäni, ja maisemat vaihtuu.

Positiivisesti ajateltuna. Lukekaa rivien välistä ne asiat, jotka tässä ajassa kenkuttavat :)

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Tsemppiä talveen! Tulekeehan täällä käymään, niin lähetään samalla reissulla rinteeseenkin! Mie voin toimia vapaaehtoisena avustajana.
PS: Oon edelleen hieman kade tuosta potkurista... Pitäis vihdoinkin koittaa tuunata omakin! Millanen siitä limenvihreestä tuli??

Yöttö kirjoitti...

Lime on edelleen To Do-listalla, kuten kaikki muukin viime aikoina. Harvinaista herkkua, kun työt sotkee harrastamista! Ja hyvä niin.

Tanja kirjoitti...

Emma tuumaili mie oon nähny tuon potkurin koulun pihalla ;) Hieno on kyllä , passaa sillä raitilla potkutella.