sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Tajunnanvirtaa

Hyvin nukutun yön ja kahvipannullisen jälkeen olen yhtäkkiä täynnä virtaa, pitkästä aikaa. Leipomotyö meinaa rasittaa oikean käden ihan rikki. Kolme etummaista sormea on niin puuduksissa, että veri alkaa kiertää kunnolla vasta iltapäivällä. Eilinen meni siis huilaillessa, oikeaa kättä roikotellessa. Yritin venytellä ja pyöritellä, mutta kun en ymmärrä missä se kipeä kohta varsinaisesti on? Tiijättekö työ? Onko syynä ranne, kyynärpää, olkapää vai peräti niska? Kaikki on jumissa, mikä niistä aiheuttaa tuon puutumisen? Joku hermo siellä on varmaan puristuksissa. Enkä edes nuku kädet tyynyn alla, niinkuin haluaisin, vaan käsi puutuu ihan kaikissa köllytysasennoissa.

Kuljeskelen rauhattomana ympäri sekaista huushollia, mietin mihin alkaisin, mitä tekisin. Pengon työhuonetta = pahvilaatikkoja. Mietin missä uusin Novita mahtaa olla, tekisi mieli aloittaa ihana liivi, joka siinä oli. Virkkaus ei varmasti auta tuohon puutumiseen, mutta suunnitellahan aina saa.

Rumpsuttelen valkoista spraymaalia, jos sittenkin maalaisi silitystuolin jalat valkoisiksi? Taitaa tulla sade, jätetään se aurinkoisen päivän puuhaksi. Metallisohva, jonka haluaisin työ-/vierashuoneeseen voisi myös olla valkoinen. Ei tosin ole rahaa hankkia sitä vieläkään.

Makarin telkkari hajosi. Pitäsi irrottaa romu kattotelineestä, ja etsiä varastosta pienen pieni, vanha varatelkkari siihen tilalle. Vai riittääkö, että telkkarista kuuluu ääni ja näkyy kahden millin vaakaraita keskellä? ;) Ei tarvitse miettiä mihin hikisen palkkansa tuhlaisi, kun piti investoija ruohonleikkuri pari viikkoa sitten ja nyt tuo telkkarikin ois uusissa.

Mieli on silti valoisa :) Eilen rähisin oikein urakalla Antille puhelimessa, nyt on kevyempi olla. Anteeksi vain. On nimittäin SE viikonloppu vuodessa, joka on varattu aina ja ikuisesti. Siinä ei paljon häät, hautajaiset tai kenenkään sairastelut paina, kun isukit menee Rovaniemelle Kultavaskooliin pelaamaan ja bilettämään. Varsinkin tuota jälkimmäistä. Ja sitten ollaan harmaita ja säikkyjä koko alkuviikko, eikä kuulla eikä nähdä mitään, ai että se ärsyttää. Mutta reissunsa on isukki ansainnut.

Tilaustilkkupeitto pitäisi viimeistellä ennen ensi viikonloppua. Hommasin uuden pyöröleikkurin, entinen ei ollut kovin ergonominen ja tylsäkin jo. Taidan kokeilla sitä uutta.

Eilen sain raivattua ulko-oven edustan. Se on ollut täynnä remonttiroinaa koko kevään ja kesän. Olin suunnitellut, että otan puutarhakalusteet ulos vasta, kun remontti valmistuu ja tuon vasemmanpuoleisen oven paikalle on vaihdettu ikkuna. Mutta remontti venyy ja venyy. On monia tärkeämpiä asioita, jotka on hoidettava ennen tuota. Ja työhuoneremontti ei karkaa, vastakset ja lapsenlapset ovat täällä vain kesäisen hetken.
Kuivatuskone hurisee siellä, jotta betonilattia kuivaisi nopeammin, eli tavallaan remontti etenee koko ajan :) Ilman tuota konetta siellä olisi kuin kasvihuoneessa.
Joten eilen sitten päätin, että kalusteet on otettava käyttöön jo kesken remontin, muuten eivät pääse ulos koko kesänä. Päiväkahvit tosin piti juoda varjossa, oli sen verran tukalaa auringossa.
Mutta ihanaa, kun on lämmintä ja kesä!

6 kommenttia:

Yöttö kirjoitti...

Taisi tulla syksy samantien kun aloin kehumaan, 12 astetta ulkona lämmintä ja vettä tihkuttaa. No eipähän ole aamuyöllä niin hikistä töissä :)

Salla kirjoitti...

Toivottavasti löydät pikaisesti syyn sormien puutumiselle. Ootkos käyny jo lääkärissä juttelemassa tai hierojalla?
Kunhan se Rovaniemen kävijä kotiutuu, niin hyödynnähän säikkyä olotilaa ja kerro kerralla kaikki tulevat projektit ym. ;)

Yöttö kirjoitti...

Koitan tehhä töitä enemmän vasemmalla kädellä, oikeapainotteista meinaa olla miun touhut. Pullatkin pyörii jo molemmin käsin, tuplateholla :) Äiti neuvoi myös hyviä venytyksiä, oli potenut joskus samaa vaivaa.
Rovaniemen kävijää oli niin ikävä, etten raaski pelotella uusilla projekteilla :)

Anonyymi kirjoitti...

taasen tuttuja kärvistelyjä!!!
Kolmen kuukauden tenniskyynärpää suostui sulamaan ja käsien puutuminen häviämään sekä krampit kintuista poistumaan magnesiumia syömällä. Apteekista sitraattimuotoista magnesiumia purkki hyllyyn, siitä tabletti päivittäin ääntä kohden, auttoi minua ja tosi nopeasti. Halpaa ja helppoa eikä tarvinnut tehottomia särkylääkkeitä!!! Tsemppiä MURU!!!

Yöttö kirjoitti...

Marketin magnesiumia mie jo popsin, pitääkin tutustua tuohon apteekin sitraattimuotoiseen. Kiitos vinkistä! Särkylääkkeitä en popsi, kun ne eivät poista syytä vaan ainoastaan seurauksen. Ja masu ei tykkää :( Kun sitä stressaa pään lisäksi tuolla mahallaan, niin jätin kahvinkin pois.

Anonyymi kirjoitti...

Erehdyin talvella marketin halpaan D-vitamiiniin ja meninkin tosi halpaan, ei tehoja. en osta ko. tuotteita enää kuin apteekista.