maanantai 1. heinäkuuta 2013

Väri-iloittelua!

Viime päivät huusholli on ollut ylösalaisin. Ensin juostiin helteessä rannoilla päivät pitkät ja iltaisin ei jaksettu edes vaatekasseja purkaa. Sitten iski äiti-ihmiseen tilkkutyövimma ja kaikenmaailman kankaat valtasivat olohuoneen ison lattian.
Ensiksi valmistui mökin saunaneteiseen penkinpäällisiä.


Sen jälkeen, kun olin harjoitellut omilla kankailla kirkkaiden perusvärien käyttöä, aloin suunnittelemaan serkkulikan pojalle peittoa. Piirtelin ja värittelin ruutupaperimalleja sekä katselin kirjoista kivoja tilkkutyöohjeita. Käytössä oli iso kassillinen ihania puuvillakankaita ja joitakin pojan pieniä vaatteita.
Kaikkia näitä ihania kankaita pyöriteltyäni totesin, että on turvallisempi pysyä perusneliömalleissa, jotta kankaiden värit ja kuviot pääsevät oikeuksiinsa. Suunnitelman hyväksyttämisen jälkeen uskaltauduin silppuamaan serkkulikan kankaita.
Lauantaipäivän ompelin ja tänään harsin pohjakankaan, fleecen ja tilkut yhteen. Seuraavaksi aloittelen tikkaamaan kerroksia yhteen. Sais se aurinko paistaa, ompelukoneen ääressä tehtävät hommat on nyt tehty ja mie joudan pihalle ;)

Aika ihanan pirteä, eikös juu?

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Kyllä on ihanan pirteä! Oih, oot kyllä mestari!