keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Raparperipiirakkaa by Yöttö

Jatkoin spelttiin ja intiaanisokeriin tutustumista. Late on toivonut koko kesän raparperipiirakkaa, enkä ole sitä mukamas ehtinyt leipomaan. Aamulla sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen ja herra kävi itse raparperit pihalta, jottei vaan taas jää suunnitteluasteelle se leipominen. Ohjeen nappasin kotikokeilta ja muokkasin omille aineksille sopivaksi.

Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl intiaanisokeria
1 muna
0,5 dl vettä
3 dl spelttijauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl raparperipaloja
2 kpl munia
0,5 dl intiaanisokeria
200 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Levitä taikina 26 cm:n kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada raparperipalojen päälle. Paista 30 minuuttia uunin alaosassa. Naatiskele vaniljajätskin tai -kastikkeen kera.

Kuvia ei ole, eikä tule kun vanha kone jumittaa ja uuden kuvia ei bloggeri huoli. Mutta tee oma piiras :)

Ei kommentteja: