maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kylpytakin pesukonevärjäys

Mökin saunan kaunistuksen myötä oma, vuosikymmeniä (!) palvellut kylpytakki ei enää sopinut sinne väriltään. Ja kun se on niin ihanan pehmoinen ja mummolta lahjaksi saatu, niin ei tullut kysymykseenkään ostaa uutta ja hivauttaa tätä paloina autotalliosastolle.
Ostin Palttinasta Dylonin tummansinisen (Navy Blue) väripaketin ja nakkasin takin, värin ja ½ kg suolaa pesukoneeseen.
Ainoana huolena minulla oli, jotta mitäpä jos nuo kauluksen aplikoinnit eivät värjäydykään...? Ja pohdin, että riittääkö tuo yksi väripaketti.
Päätin ottaa riskin ja suunnittelin aplikoivani sitten päälle jotakin sopivaa kangasta tms. jos vaaleansiniset kukat vielä värjäyksen jälkeen kauluksissa kummittelevat.
Vuan elähän mittään! Vaaleiksi jäi ainoastaan yksi saumurilanka takin sisäsaumojen huolitteluista. Eli kirjonnainen lankoineen oli puuvillaa tai muuta luonnonkuitua :) Ja yksi paketti riitti värjäämään froteisen kylpytakin syvän siniseksi.
Nyt vanha palvelija on kuin uusi ja "salonkikelpoinen" jälleen. Eli tämän kolmannen kokeilun myötä suosittelen edelleen pesukonevärjäystä kotikonstein. Koneeseen ei jäänyt merkkiäkään värjäyksestä. Toimin pakkauksen ohjeen mukaan ja pesin tummia vaatteita pari koneellista värjäyksen jälkeen, en valkoisia ;)

Ei kommentteja: