lauantai 8. helmikuuta 2014

Juhiksen mökkitakki valmistui

Juhiksen mökkitakki valmistui viime yönä. Erehdyin riipimään kahvia iltakuudelta, joten sen seurauksena ja puolituntisen sängyssä pyörittyäni palasin tekemään ompeluhommia pitkälle yli puolenyön. 
Vuoritin takin, kun hokasin miten hyvin tuo Noshin oravakangas sopii väreihin. Lisäryhti ja -lämpökään eivät tosin ole pahitteeksi. Ja Juhon mukaan kaikki neuleet kutittavat, olivatpahan ne villaa, puuvillaa tai muuta matskua. Auttaiskohan oravat siihenkin ;) Leikkasin kappaleet mittojen mukaan ja kahtelin raglansauman muodon Ottobren kaavasta. Kiinnitin vetskarin vuorikankaaseen, saumuroin vuorikappaleiden saumat. Ompelin takin ja vuorin... vuoren kuulostaa paremmalta... yhteen käsin, pienen pienillä pistoilla. Opiskeluaikaan koitin yhdistää neulottua kappaletta ja trikoota koneella, enkä ole siihen hommaan sen jälkeen ruvennut. Eipähän mene turaamiseksi ja purkuhommiksi, kun varsinaista kiirettä ei nyt ole.
Langoista ja värityksestä kirjoittelin jo viimeksi, edellisestä postuksesta löytyypi. Kauluksen reunaan saatan vielä laittaa suiron vuorikangasta, tai sitten hurautan tuubihuivin tuosta oravakankaasta. Juhis on  kovin mieltynyt niihin, viimeisimmästä kiitos kummitädille :)
Mikä se on se mökkitakki, saattaa joku ihmetellä. Meillä kaikki fleecetakit ja paksut villatakit ovat olleet muutaman vuoden ajan mökkitakkeja. Kevään ekoilla mökkireissuilla nuo ovat ehdottomia. Mökki on talven jälkeen tosi kylmä, eikä ekana päivänä uskalla lämmittää vielä kovasti niitä vanhoja uuneja. Tarvitsee siis varautua ja pukeutua erityisen lämpimästi :) Siitä termi mökkitakki. Ja töppöset, ne poron nahkasta tehdyt tossut, karvavuorilla, ovat Juhiksen mökkivarustuksen tärkeimmät osat. Niin ja pipo tietenkin. Myös nukkuessa :) 

Kuume nousee taas! Mökkikuume!

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Tää on kyllä upea! Ja ihanasti sopii tuo trikoo vuoreksi!