lauantai 7. joulukuuta 2013

3.-7. luukut

Ihanaa, että tänään saa tavallista ruokaa! Juhon 6 v. synttäreitä on juhlittu nyt parin päivän ajan. Synttäreitä edeltävät päivät siivoiltiin ja leivottiin, joten joulukalenterista löytyi aiheeseen sopivia ja ei niin aikaavieviä juttuja.
3. päivä leivoimme suklaamuffinsseja synttäreille.
4. päivän pussukasta löytyi lupaus valmistaa jäisiä kuusenkoristeita ulos, mutta niin kiirettä piti, että ehdimme tekemään ne vasta tänään. Mummin joulukirjasta idean pongasin. Laitoimme tarjottimelle (jolla oli piparimuotteja) sentin vettä ja lykkäsimme sen pakastimeen. Ohjeessa kuvioihin laitettiin mehupillin palat ripustusnyörin reikiä varten... Vaan eipä se toiminutkaan: pillin palat kelluvat! Kokeilin myös sitä, että annoin kuvioiden hiukan kohmettua, mutta ei onnistunut sittenkään. Totesin, että jäätykööt rauhassa. Ripustusreikä tehdään joko poraten tai kuuman neulan avulla sitten lopuksi :)
5. päivä Lauri sai kilpikonnaleimasimen ja 6. päivä Juho merihevosleimasimen.
6. päivän pussukasta löytyi paperiaskartelua. Antin Kiinassa asuva sukulainen toi muinoin origamiaskartelupaketin, jota emme ole ehtineet vilkuilemaan, ja sen aika on tänään illalla.

Huh huijakkaa... Liian kiirettä pitää, flunssa vaivaa ja väsy painaa. Pari viikkoa pitää vielä painaa töitä ennen joululomaa. Hokasin, että pitkä sijaisuuteni lähenee loppuaan: Ysien fysiikkaa on enää 2 tuntia jäljellä! Ensi viikon tunnit jäävät pois TET:in takia ja seuraavalla viikolla on koe toisella tunnilla. Eli varsinaista opetusta on vain yksi tunti jäljellä :) Kaseilla ja seiskoilla tunteja on hiukan enemmän. Joulukorttirumba on onneksi suoritettu, joulusiivous tehty ja verhot vaihdettu. Joululahjoja pitää vielä väsätä ja ostaa, mutta muuten uskon joulun tulevan tänä vuonna ilman suurempaa stressaamista. 
Nyt tähän tukkoiseen oloon ei auta muu kuin sohvassa köllöttely & neulominen ja kuuman glögin nautiskelu :)

Ei kommentteja: