sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Meeri-mummon sukat by Yöttö

Ristiäislahjaksi poikien pienelle serkkutytölle tein nämä söpöt villasukat. Lahjaostoksille suurempiin kaupunkeihin en olisi ehtinytkään, joten onnekseni sain tilauksen sukkaparille, joka tehtiin tyttösen isomummin tyyliin. Lankana Woolia, puikkoina ohuimmat, mitä tähän hätään kotoa löysin, eli varmaankin 2,5 mm. Toista sukkaa neuloessa meinasi käsiala löystyä liikaa.
Joten ei auttanut muu, kuin purkaa tekele ja neuloa teräosan kirjoneule uusiksi. Seuraava yritelmä tuli sitten liian kireää ja vasta kolmannella kerralla sain aikaiseksi arvioinnin läpäisevää pintaa. Kantapään neuloin yksinkertaiseksi, koska tuon ikäinen nakero ei vielä hirmuisesti kantapäitään kuluta :)
Mallisukkana oli tuo punamusta aikuisen sukka, josta poimin kuvion ja sukan mallin, tosin hieman pieneen jalkaan soveltaen. Ohje siis omasta päästä.
2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Todella suloinen ja ihanat värit (c: Tuo kapeampi kohta(joustinneuletta? vai miten sitä nyt sanottiinkaan?)on kätevä, kun pikkuisen jalat huispaa ainakin meillä niin ettei muuten pysyisi varmaan jalassa <3

Yöttö kirjoitti...

Joustinneuletta on tuo kapea kohta, 1 oikein, 1 nurin jotta joustaisi mahdollisimman paljon. Toivotaan, että kestäävät menossa mukana :) Itelläkin monissa vanhoissa villasukissa tökkii se, että ne valuu ja viruu, eikä kantapää pysy paikallaan. Auta armias semmosia, jotka ruttaantuu pohjasta kumppareissa! Napakat ne olla pittää ja puikoilta en laske yksiäkään luttanoita XD