maanantai 13. elokuuta 2012

Ruukkupuutarhassa kukoistaa pian :)

Pakko se kai on vähitellen myöntää, syksy tekee tuloaan. Mökkireissut harvenevat ja siellä selvästi piristyneet pelargoniat muutettiin takaisin kaupunkiin. Ikävöivätköhän ne takaisin leppoisaan mökkiarkeen yhtä paljon kuin minä? Itkeeköhän ne? Onkohan luvassa lehtien lakastumista, nuppujen happanemista?
Liekkö kylmän ja sateisen kesän syytä vai oisko vika hoitajassa, kun meinaavat aloittaa kukkimisen vasta tälleen syksyllä. Sama homma vuosi sitten. Nuppuja on hirmuisen paljon, joten pitää toivoa lämmintä ja aurinkoista syksyä.


Vanhimmat & suurimmat kukista ovat nyt 7-vuotiaita. Tuo pinkki on Laten rotinalahja silloisilta työkavereilta Kummun koululta, elossa edelleen ;)
Yrtit kasvoivat tänä kesänä oman onnensa nojassa, osa mökillä, osa kotona. Basilikaa on paria eri sorttia ja joku muukin, ehkä kreikkalainen oregano selvisi tänne asti.
Kasvilavoissa rehottaa: ainakin vesiheinä ja lemmikki XD Joukossa onneksi monivuotisia yrttejä, tilliä, persiljaa, perunaa ja pikkusen salaattiakin.


Pavut joutuivat kotiloiden "hampaisiin" jo taimina, sadonkorjuuseen ei tarvitse montaa minuuttia varata. Herneet popsittiin suoraan puskista (poikien toimesta, ei onneksi kotiloiden) ja rasiallinen pakastettiin esikeitettynä joulupöytään. Päivänkakkarat, harjaneilikat ja malvat roikkuivat käytävillä asti. Serkkulikalta saatu revonpapu odottaa kiireellistä siirtoa parempaan paikkaan, toivottavasti saan aikaiseksi ennen kuin se taas kuolee kuivuuteen. Yhden juuripaakun jo kuivatin laiskuuttani.

Viinimarjapuskiin ei ole hinkua, edellisvuotisia marjoja on pakkasessa liikaa. Joten jos olet punaviinimarjoja vailla, niin tervetuloa poimimaan hakupalkalla :)

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Ihana syksy (c: Viimeyönä kävi meillä jo pakkasen puolella. Ihana oli käydä äitin kasvimaalta vähän porkkanoita, sipuleita, persiljaa, herneitä, karvaisia, kukkasia.... Ehkä vielä joskus meijänkin pihassa (c:

NMK kirjoitti...

Piti tulla sanoon, että vink vink klik klik. ;)