sunnuntai 26. elokuuta 2012

Omasta maasta

Ahkeran mökkeilyn vuoksi kasvimaa on ollu tänä kesänä lähes oman onnensa nojassa. Rikkaruohoja raivatessa sieltä kuitenkin löytyi jotakin syötävää :) Aiemmin poimin sieltä herneitä ja nyt papuja, perunaa, salaattia ja kitukasvuisia porkkanoita.
Porkkanoista Late sanoi nätisti: "Nää on tämmösiä muotoiltuja porkkanoita". Juhis nauroi maha kippurassa, kun hänen poimimissa & äidin kasvattamissa porkkanoissa ei ollut oranssia juurta ollenkaan. Päätettiin jättää porkkananviljely jatkossa perheen hortonomin eli Laten harteille (siksi kun poika kukittaa joulukaktuksensa kolmesti vuoteen).
Viinimarjat sain myös viimein pois puskista. Mitä pitempään tuota keräämistä viruttelee, niin sitä vähemmän tarvihtee keräillä :). Mustat puskat kaivoin kokonaan maasta, koska niissä oli äkämäpunkkia. Punaisiakin uhkailin samalla kohtalolla, mutta annoin vielä olla. Haaveilen istuttavani joskus niiden tilalle päärynä-, kirsikka- ja luumupuun... Mutta tänä syksynä tyydyn vaan näihin välttämättömiin/pakollisiin pihahommiin, aikaa ei tunnu muuhun vielä riittävän.

Ei kommentteja: