torstai 10. marraskuuta 2011

Joulukaktus

Kun saa päivittäin olla tekemisissä valokuvauksen ammattilaisten kanssa, näkee heidän laadukkaita kuviaan, käy niin, että en meinaa iletä julkaista näitä salamalla syksypimeässä kämpässä räpsittyjä pokkarikuviani enää.
No koska tämä blogi on minulle oma, pieni, päiväkirjamainen muistiinpanopaikka, jatkan vielä sitkeästi kuvien kera. Oletan, että huonokin kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Tulin siis laittamaan talteen kuvan Laurin joulukaktuksesta, joka on nyt täydessä kukassa. Kasvi on 10-12 vuotta vanha, kovia kokenut ja roudattu mukana muutosta toiseen. Alunperin nappasin pienen oksanpalan silloiselta kesätyöpaikaltani. Kaikki muut kaktukseni olen hapattanut, mutta tätä en :) Joulukaktus (liekkö edes oikea nimi tuolle kukalle) on hirmuisen kiitollinen hoidettava: kastelen kerran viikossa tai kahdessa ja jotakin perusravinnetta olen antanut keväisin kasteluveden mukana. Uutta, ravinteikasta multaa se on nähnyt joskus viime vuosikymmenen puolella. Huolimatta tästä "heitteille jätöstä", se jaksaa kukkia joka vuosi, joskus jopa kahdesti. Ja aina synkimpään aikaan vuodesta.

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Oijoijoi miten ihana ja tosi kauniin väriset kukat!!