lauantai 2. marraskuuta 2013

Siivouskomero

Tukka putkella mennään edelleen. Työtilanne saattaa ensi viikosta lähtien hiukan helpottaa, tai sitten ei. Voipi olla, että käy aivan päinvastoin. Iltoihin jäävä opetuksen suunnittelu vähenee joka tapauksessa. Kiireestä ja kiitämisestä on kärsinyt myös tämä huusholli. Viikkosiivous on väkisinkin muuttunut kerran kahdessa viikossa -siivoukseksi ja välillä harvemminkin. Siivous tarkottaa siis sitä, että imuroidaan, luututaan, viedään tekstiilit pihalle ja pyyhitään pölyt. Imurointi silloin tälllöin ei ole siivoamista ;) Ruotuun palatakseni motivoin itseäni järkkäämällä meille kunnon siivouskomeron. Edellisessä rempassa purettiin työhuoneen paikalta kiinteitä komeroita, yksi niistä oli siivouskomero. Pari vuotta siivouskamat ovat ajelehtineet paikasta toiseen ja jossain vaiheessa ne päätyivät varaston etummaiseen nurkkaan. Epäkäytännöllistä.
Toinen seikka, joka auttoi siivouskomeron "synnyttämisessä" oli, kun huomasin muistaakseni keväällä, että metrin korkuinen jääkaappi ei enää riitä meille syömäreille. Viikon ruokaostokset, edes ne salaattitarpeet, eivät mahdu kaappiin. Sain isi-ihmisen vakuutettua siitä, että meillä todellakin tarvitaan iso jääkaappi ja siihen vierelle pakastin. Ja tuumasta toimeen: Jääkaappipakastin suuntasi ukin ja mummin mökille, keittiön säilytyspenkki muutti eteisen puolelle ja uudet, isot jääkaappi ja pakastin saapuivat keittiöön. Entisen jääkaapin paikalle jäi sopiva paikka siivouskomerolle.
Mietiskelin, jotta sinne olisi saatava hylly. Ei koko kaapin syvyinen, koska perukoille kerääntyy ties mitä. Iskän lato on ehtymätön aarrevarasto ja siellä seikkailin etsimässä sopivaa hyllyä. Pimeimmästä nurkasta löysin Veikko-ukin tekemän perunalaatikon, johon tein harmaantuneesta laudasta välihyllyn. Kotona pesin laatikon ja kuivattelin hyvin. 
Kaapin takaseinä oli käsittelemätöntä lastulevyä. Koitin kaunistaa sitä tapetoimalla sen Maaria Wirkkalan Enkeli-tapetilla. Tapetin kuivuttua kiinnitin laatikon kannakkeineen seinälle. Mattopiiskalle laitoin edellisen asukkaan rouhean metallilevynaulakon. Ovi tarvii vielä hankkia, vai jättäiskö ovettomaksi, kun tuo tausta on niin nätti :) T:lle kiitos tapettilahjoituksesta!
Seuraavaksi täytän kaapin uusilla siivousaineilla, joita innostuin ostamaan kutsuilta. Kaikki motivointikeinot on siis käytössä... Milloin näkyy tulos?2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Kääk, miten ihana siivouskaappi!! Miekin haluun tollasen (varsinkin jos se motivoi supersiivouksiin ;))!

Yöttö kirjoitti...

Se on kyllä ihana. Mutta ei vielä vakuuttanut... Siivousintoa odottelen edelleen ;) Sain sentään uunin pestyä, se on puhtaampi kuin uutena.