sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannusyönä

 Juhannus oli ja meni. Kyläiltiin Turkkilaisen illan merkeissä ystävien luona ja sitten singottiin mökille. Eilen illalla hampaita pestessä hokasin, että toisella puolella kanavaa kasvaa iso tupsu kurjenmiekkoja. Enpä muista, että olisin nähnyt yhtä upeaa kukkaa koskaan aiemmin luonnossa. Ei kai tämä puutarhakarkulainen ole...?
Kun sitten hammasharja suussa, pitkän yömekon helmat hulmuten ja kumpparit jalassa lotisten marssin sinne ihmettelemään näitä komistuksia, niin huomasin, että mökin puoleinen ranta oli aivan valkoisenaan juhannusruusun kukkia. Ja eikun takasin ja ihmettelemään sitä toista kaunista kukkamerta. Välillä ihmettelin tuota jättiläismäistä kuuta taivaanrannassa. Ja sitten taas muistin jatkaa sitä hampaiden pesua.

Löytyi siis paikka, missä juhannusruusu kukkii oikeaan aikaan. Voin ensi vuonna tarkistaa ruusupensaista, jotta joko on juhannus :) Yksi sammakkokin eksyi tutkimusmatkalleni ja Juhis piti huudella vielä sängystä ylös sitä ihmettelemään.

Metsämansikoitakin löytyi muutama ja mustikoissa oli raakileita :) Kohta se villitys taas alkaa! Late jo kyseli, että missä marjamuki on.
Kävimme vielä yökalassa ja testasimme poikien omatekemät vaaput (tekivät ne naapurin pojan ohjauksessa ja avustuksella). Ja ne osoittautuivat niin tehokkaiksi saalistajiksi, ettei Juhis enää lopulta halunnut laittaa omaansa veteen, ettei tarvitsisi ihan jatkuvasti kelata kaloja ylös :)

Ei kommentteja: