tiistai 23. lokakuuta 2012

Syrnikit vohveliraudalla

Sattuipa tässä iltana muutamana kyläillessä, jotta tuurasin kylättelypaikan pääkokkia hetkisen ja paistoin siellä lettuja. Tätä suunniteltaessa Juhis puuttui huolestuneena keskusteluun: "OSAAKO MEIJÄN ÄITI PAISTAA NIITÄ LETTUJA? VARMASTIKKO?" Oli huolissaan, että tuleehan niitä varmasti sitten kahvipöytään asti, jos äiti-ihminen sekaantuu asiaan. Nauruksihan se meni, mutta mitä tästä voi päätellä: en ikinä paista lettuja. Laiskuuttani en jaksa kököttää iltaa hellan ääressä ja paistaa niitä lettuja. Sen sijaan hyvin usein tyrkkään pannarin uuniin. Ja säilyypähän mummoilla joku erityinen valttikortti, kun herkkuja lastenlapsille miettivät ;)
Late on nyt kuitenkin tympääntynyt siihen iänikuiseen pannariin ja päätin kokeilla ystävän suosittelemia syrnikkejä. Ohjeen nappasin täältä ja paistinpannun sijaan käytimme vohvelirautaa. Juhis hoiti taikinan valmistuksen ja Late paistamisen, mie vähän neuvoin vierestä. Herkullisia olivat, varsinkin tuolla omalla mansikka/vattuhillolla höystettynä. Isille jäi kolme pientä sydäntä maisteltavaksi :) Joten ensi kerralla tupla-annos.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Annulit paistaa tällaisia syrnikkejä:
3 munaa, 1 prk rahkaa, 4 dl maitoa, 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl soodaa, 1/2 tl suolaa, 50 g sulatettua margariinia, 1/2 dl sokeria
ohje napattu jostain Valion mainoksesta. Tästä voisi riittää iskällekin, tosin useimmissa olosuhteissa tämäkin ohje kannattaa tuplata.... :)
Herkkuhetkiä teille!!!

Yöttö kirjoitti...

Kiitos, juuri tätä kaipasinkin ja heti huomenna menee testiin :)

Maiju kirjoitti...

Tätä pittää kyllä kokeilla! (jotenkin vain vääntyy mielessä hirnyrkeiksi tuo nimi...(c;)

Yöttö kirjoitti...

Parempia tuli Annulien ohjeella, ja tuo taikinamäärä riitti kahdelle iltapalalle, isille ja vielä kahvipöytäänkin. Kiitos!

Maiju kirjoitti...

Hirnyrkkejä paistettu kahdella pikkupannulla iltaherkuiksi - ja hyviä tuli (c: