perjantai 1. kesäkuuta 2012

Juhiksen eka oma kirjoituspöytä by mutsi

Joskus, nykyisin valitettavan harvoin iskee inspiraatio ja silloin tapahtuu vauhdilla.
Juholla ei ole ollut omassa huoneessaan minkäänlaista pöytää, kun pieni kalusteryhmä siirrettiin kesäksi leikkimökkiin. Pikkuherra on kuitenkin talven aikana kehittynyt taitavaksi piirtäjäksi ja askartelijaksi, joten omalle pöydälle oli tarvetta.


Suunnittelin jo mielessäni kirpparikierrosta, kun siskorakas hokasi, että hänellä on jemmassa peilipöytä tuoleineen. Samalla hän ehdotti, että peilinhän voi poistaa, jotta liika kampauspöytämäisyys ja tyttömäisyys katoaa. Hetken mietiskelin ja totesin että kuningasidea! Kiitos! Pöytä on sopivan siro Juhon pieneen huoneeseen ja kuitenkin siinä on kahden laatikon verran säilytystilaa kynille, papereille ja Juhiksen aarteille. Samana päivänä hain pöydän meille, hioin, ostin maalit ja pohjamaalasin sen. Yö piti välillä odotella ja eilen sain sutia pintaan lopullista väriä. Samaa Helmi-kalustemaalia, jolla maalasin tuon eiliseen jakkaran.


Haaveissa oli hieman vihertävämpi sävy, mutta loppujen lopuksi tuo sininen on parempi. Samaa väriä löytyy lelulaatikoista. Jottei lopputulos olisi liian imelä, laitoin laatikoiden pohjalle pirteät paperoinnit. Kunhan maalipinta kuivuu, pikkuherra kuorruttaa ja täyttää pöydän omilla aarteillaan.


Tänään etsiskelen jostakin uutta inspiraatiota ja motivaatiota, jotta saisin hiottua tuon pöytään kuuluvan pinnatuolin. Yllättäen inspis ei yltänyt sen puhdistukseen asti, nyt vaaditaan sitten oikeaa työtä :)

1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Upea pöytä, samoin kökötysjakkara! Kyllä nyt kelpaa ;)