perjantai 30. maaliskuuta 2012

1/10 nukkekodista valmistui!

Tapanani on aloittaa liian isoja ja vaivalloisia käsityöprojekteja. Alkuinnostus nujertuu valtavaksi paisuneen työmäärän alle. Kaikki kyllä valmistuu ajallaan, vuosien marinointi tuottaa tulosta kun pakerran periksi antamatta, ennemmin tai myöhemmin, yleensä myöhemmin.
Nukke- tai nallekotia olen suunnitellut varmaankin kymmenen vuoden ajan. Piirtelin monet talopiirustukset, suunnittelin pohjaratkaisut, askartelin & ostelin huonekaluja, astioita ja jemmailin sopivaa askarteluroipetta laatikkokaupalla. Tulevia asukkaita adoptoin kirpputoreilta. Muutama vuosi sitten rakentelin mansardikattoisen nukkekodin puutyökurssilla sekä virittelin siihen valot. Olisikohan nyt aika sisustaa talo muuttovalmiiksi?
(Liian?) Isotöisten käsityöprojektien myötä olen huomannut, että isolta tuntuva urakka kannattaa aina pilkkoa pienempiin osiin, siispä tehdään valmista huone kerrallaan. Ensimmäiseksi sisustuskohteeksi valitsin lastenhuoneen, tai pentujen huoneen (asukkaathan ovat eläimiä) :)

3 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Aivan ihana!

Salla kirjoitti...

Ooh miten suloinen!

Yöttö kirjoitti...

Kummasti alkoi nalletalolla leikkiminen kiinnostamaan poikiakin. Äiti-ihmisellä oli koko ajan kaksi innokasta sisustusassaria, jotka ei malttais millään odottaa koko talon valmistumista. Nallet ja puput + yksi villisika seikkailivat lähimetsässä, toivoivat pääsevänsä yöksi sisälle nukkumaan. Ja pääsivät :)